MATH SOLVE

3 months ago

Q:
# Urgent help needed! Hannah was shopping for a summer dress at a store near her home. On the rack where she found the dress she wanted, she saw two signs. The first one read, “Clearance: 15% off.” The second one read, “$10 off—Instant Savings.” The original price of the dress was $65.00. Hannah lives in Oregon, where there is no sales tax.How much will Hannah pay for the dress if the 15% discount is applied before the $10 discount?How much will Hannah pay for the dress if the $10 discount is applied before the 15% discount?

Accepted Solution

A:

Answer:Hannah will pay $45.25 when the 15% is applied before the $10.Hannah will pay $46.75 when the $10 is applied before the 15%.Step-by-step explanation:To get 15% off 65:Convert 15% to a decimal15%=0.15Multiply by the amount0.15×65=9.75Subtract from the amount65-9.75=55.25To apply $10 discount:Subtract 10 from amount55.25-10=45.25Therefore, Hannah will pay $45.25 when the %15 is applied before the $10.To get $10 off of 65:Subtract 10 from amount65-10=55To apply %15:Convert 15% to a decimal15%=0.15Multiply by the amount0.15×55=8.24Subtract from the amount55 - 8.24=46.75Therefore, Hannah will pay $46.75 when the $10 is applied before the 15%.